Hjælp

Find svar på ofte stillede spørgsmål eller kontakt os

Ofte stillede spørgsmål

Nedenunder finder du de oftest stillede spørgsmål fra vores kunder. Hvis du har brug for hjælp anbefaler vi at du tjekker de forskellige spørgsmål og svar nedenunder. Kontakt os gerne, hvis du efterfølgende stadig har brug for hjælp.

Generelt

Hvor kan jeg finde min nærmeste Dan Exchange afdeling?
Du kan finde din nærmeste afdeling her på siden, hvis du klikker på find afdeling i menuen, som findes på toppen af siden.
Hvilke betalingsformer accepterer I?
Vi accepterer følgende betalingsformer i vores afdelinger: VISA, MasterCard og Dankort og kontant.

Valutaveksling

Tager i gebyr ved veksling?
Transaktioner med større beløb pålægges et service gebyr. Servicegebyret er afhængigt af beløbsstørrelsen. For transaktioner fra 20.000 DKK - 40.000 DKK bliver der opkrævet et servicegebyr på 200 DKK. 
For transaktioner fra 40.000 DKK bliver der pålagt et servicegebyr på 500 DKK. 
Servicegebyret pålægges kun ved salg af fremmedvaluta.

Når vi køber fremmedvaluta fra kunderne, tager vi mellem 20-30 kr. i gebyr.
Hvor meget kan jeg maksimalt veksle for?
Du kan i princippet veksle for så stort et beløb som du har behov for, dog skal du forvente at vi kan kræve flere oplysninger og dokumenter fra dig ved større vekslinger. Desuden anbefaler vi at du bestiller valuta på forhånd ved større vekslinger, så du er sikker på at vi har beløbbet til liggende ved dit besøg.
Skal jeg bestille valuta for at veksle hos jer?
Det er ikke et krav at du bestiller valuta for at kunne veksle hos os. Dog anbefaler vi at du ved større vekslinger eller ved valuta som ikke er bredt anvendt, bestiller valuta på forhånd, så du er sikker på at vi har beløbbet til liggende ved dit besøg.
Hvordan bestiller jeg valuta?
Du kan nemt, hurtigt og gratis bestille din valuta her på siden, hvis du klikker på bestil valuta i menuen, som findes på toppen af siden.
Hvor lang tid kan man forvente at en bestilling vil tage?
En bestilling vil max tage 1-2 dage, dog er det altid bedst at bestille i god tid. Har du ekstra travlt kan du forsøge at kontakte os, og høre nærmere om hvorvidt vi har mulighed for at behandle din bestilling hurtigere.
Har jeg mulighed for at afbestille en valutabestilling?
Ja du kan sagtens afbestille en valutabestilling. Dette gøres ved t kontakte os telefonisk eller via vores kontaktformular. Du finder vores kontaktoplysninger og kontaktformular længere nede på denne side.
Får jeg rabat ved at blive kunde hos jer?
Er man en tilbagevendende kunde kan man ved fremvisning af kvittering få fjernet gebyret for tilbageveksling.
Hvorfor er jeres kurser højere eller dyrere end den vist på hjemmesiden?
Vores valutakurser på hjemmesiden er indikerende, da der kan forekomme kursafvigelser hos enkelte af vores filialer. Dette er for forblive konkurrencedygtige i de enkelt lokalområder.
Hvorfor har jeres afdelinger forskellige kurser?
Der kan forekomme kursafvigelser hos enkelte af vores filialer. Dette er for forblive konkurrencedygtige i de enkelt lokalområder.
Hvor gammel skal man være for at veksle?
Hos os skal du som minimum være 16 år for at veksle penge.
Hvs jeg skal bruge svenske kroner, er det bedst hvis jeg veksler hos jer i Danmark eller Sverige?
Vi har som regel i vores afdelinger i Danmark nogle gode kurser for svenske kroner, i det vi har et stærkt samarbejde med vores afdelinger i Sverige, dog kan det være svært at sige hvad der er bedst, da kursforskellen er minimal og kan variere.

Legitimation og personoplysninger

Hvorfor bliver jeg bedt om at fremvise ID?
Hvidvaskloven kræver at du som kunde, skal legitimere dig selv ved transaktioner fra 500€/3.700KR eller tilsvarende. Derfra har vi så valgt at alle kunder skal legitimere dig selv ved transaktioner fra 1 KR. Du bliver derfor bedt om at fremvise ID, fordi loven kræver at vi kender vores kunder, og fordi det er vores pligt at hjælpe myndighederne med at bekæmpe kriminelle ved at sikre at vores butikker ikke bliver udnyttet til ulovlige aktiviteter.
Hvad gør I med mine oplysninger?
Vi indsamler udelukkende dine personlige oplysninger og dokumenter grundet vores lovmæssige forpligtelser. Vi anvender og behandler derfor kun dine oplysninger og dokumenter til ikke-kommercielle formål.
Hvilke former for legitimation er gyldige?
Vi accepterer følgende former for legitimation i vores afdelinger: nordisk kørekort, pas, opholdstilladelse og europæisk identitetskort.
Kan jeg foretage en transaktion, hvis jeg ikke vil vise ID?
Hvis du bliver bedt om at fremvise ID og nægter dette, vil du desværre ikke kunne foretage en transaktion i nogle af vores afdelinger.

Pengeoverførsel

Hvad er forskellen mellem jer og WU?
Vi, Dan Exchange, er en valutavekslingsvirksomhed, som samarbejder med Western Union, som er en pengeoverførselsvirksomhed, og fungerer derfor som agent for dem. Når du sender eller modtager penge hos os sker dette igennem Western Unions pengeoverførselstjeneste.
Hvilke lande kan jeg sende penge til?
Vi anvender Western Unions pengeoverførselstjeneste til forsendelse og modtagelse af penge, og du kan derfor sende penge til næten hvor som helst i verden. Du kan finde mere oplysninger om hvilke lande på Western Unions hjemmeside.

Fik du ikke svar på dine spørgsmål?

Adresse

Reventlowsgade 14, ST. TH.
1651 København V

Telefonnummer

+45 70 27 03 00